4 συνήθειες του «εξυπνάκια» Έλληνα οδηγού, που μας ανεβάζουν την πίεση - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

4 συνήθειες του «εξυπνάκια» Έλληνα οδηγού, που μας ανεβάζουν την πίεση


 Λέγεται, ότι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου αποκαλύπτεται στο τιμόνι και σίγουρα ισχύει σε κάποιο βαθμό. Ο μέσος Έλληνας οδηγός έχει ξεφύγει εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς πιέζεται στην καθημερινότητά του και κινείται ανεξέλεγκτα, οπότε το τιμόνι του οχήματος λειτουργεί ως βαλβίδα αποσυμπίεσης έντονων συναισθημάτων.

Η τροχαία παραβατικότητα αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απόσπαση της προσοχής, η μη χρήση των φλας και η υπερβολική ταχύτητα δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα.

Ωστόσο, στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί αγενείς οδηγοί με έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, που αποτυπώνονται σε τριτοκοσμικές συμπεριφορές με ένα κοινό σημείο, δηλαδή τη διευκόλυνση του «εξυπνάκια» παραβάτη σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Εμείς παρουσιάζουμε 4 τέτοιες συνηθισμένες περιπτώσεις βγαλμένες από την καθημερινότητά μας στους ελληνικούς δρόμους και ευχόμαστε το 2024 να αλλάξουμε μυαλά.

Πριβέ θέσεις σε δημόσιο δρόμο

idelikt2_1_fab72.jpg

Καφάσια, καρέκλες, τενεκέδες, γλάστρες και οτιδήποτε άλλο βολεύει επιστρατεύονται από επιτήδειους για να δημιουργήσουν τους δικούς τους, ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης μπροστά στο σπίτι ή στο κατάστημα τους. Εννοείται, ότι ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει βαρύ πρόστιμο 400 ευρώ για τη συγκεκριμένη παράβαση, όμως η εικόνα σε πολλούς δρόμους των ελληνικών πόλεων δείχνει ότι το… έθιμο καλά κρατεί.

Παρκάρισμα όπου βολεύει

Τα λόγια περισσεύουν, όταν βλέπεις αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν όλο το πεζοδρόμιο και να υποχρεώνουν τους πεζούς να περπατούν στο δρόμο. Το παρκάρισμα σε χώρους στάθμευσης για Α.Μ.Ε.Α., ηλεκτροκίνητα οχήματα ή για μητέρες με μικρά παιδιά, όπως επίσης η διπλοσειρά και το κλείσιμο εισόδων γκαράζ -πάντα για «δυο λεπτά»- έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα. Ορισμένοι είναι μάλιστα τόσο «βολεψάκηδες», ώστε επιλέγουν προκλητικά τέτοιες θέσεις, αν και υπάρχουν άλλες ελεύθερες χωρίς περιορισμούς μερικά μέτρα πιο δίπλα.

Προσπέραση της ουράς

Όπου υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ευδοκιμούν οι εξυπνάκηδες που παρακάμπτουν την ουρά και μπαίνουν σφήνα μπροστά, αντί να περιμένουν στη σειρά. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν υποδηλώνει μόνο βαθιά περιφρόνηση απέναντι στους υπόλοιπους οδηγούς, αλλά διακόπτει και επιβραδύνει τη ροή της κυκλοφορίας, ενώ είναι φυσικά και επικίνδυνη.

Ανάποδα στον μονόδρομο

idelikt3_1_38e2c.jpg

Γιατί να σπαταλάς καύσιμα και να χάνεις χρόνο, όταν μπορείς να πας απλά ανάποδα στο μονόδρομο; Κάπως έτσι σκέφτονται πολλοί οδηγοί, ενώ η συγκεκριμένη νοοτροπία είναι -για προφανείς λόγους- ακόμη πιο διαδεδομένη μεταξύ των δικυκλιστών. Φυσικά, σε μία πολιτισμένη χώρα ούτε που διανοούνται να κινηθούν αντίθετα σε μονόδρομο, επειδή αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο, ακόμη και για μία διαδρομή λίγων μέτρων.
Πηγή  Πέτρος Πιτσίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages