Βριλησσός : Πεζοπορία στον Υμηττό την Κυριακή 11/2 - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Βριλησσός : Πεζοπορία στον Υμηττό την Κυριακή 11/2


 Την Κυριακή 11/2, ο Βριλησσός προσκαλεί όλους τους φίλους του στην πεζοπορία μας στον Υμηττό, το πλησιέστερο βουνό της Αθήνας, κι όμως, άγνωστο για πολλούς από τους κατοίκους της.

Η δράση είναι κατάλληλη και για αρχάριους ή περιστασιακούς πεζοπόρους, με τη αναλογούσα φυσική κατάσταση, ή και για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη βόρεια πλευρά του Υμηττού μέχρι σήμερα.

Η ομάδα μας θα ξεκινήσει την κυκλική της πεζοπορία από την Αγία Παρασκευή ανηφορίζοντας σταδιακά προς το ύψωμα του Κορακοβουνίου στα 728 μέτρα, με το χαρακτηριστικό τεράστιο “κούκο” από όπου, καιρού επιτρέποντος, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα ολόκληρης της Αττικής. Στη συνέχεια, θα κινηθούμε νοτιοανατολικά προσεγγίζοντας το διάσελο ανάμεσα στο Κορακοβούνι και την κύρια κορυφή του Υμηττού (Εύζωνας), γνωστό και ως διάσελο ΟΤΕ (από τον παλιό σταθμό αναμετάδοσης που υπάρχει στην περιοχή). Η επιστροφή θα γίνει από τα ίδια με μικρές παραλλαγές.

Μήκος πορείας: 8 χλμ

Ελάχιστο / Μέγιστο υψόμετρο: 300 μ / 728 μ

Από τον πεζοπορικόεξοπλισμό μας θα χρειαστούμε απαραιτήτως μποτάκια πεζοπορίας, ισοθερμικό ρουχισμό, αντιανεμικό, αδιάβροχο, σκούφο, γάντια, νερό, σνακ και προαιρετικά μπατόν.

Ω.Π: 4

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Ώρα εκκίνησης: 09:00

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης: Καφέ OPUS Coffee and More, Αγία Παρασκευή, είσοδος από τη διασταύρωση των οδών Αιγαίου Πελάγους και Γραβιάς.

https://goo.gl/maps/rxDbFasWjSaCML3y9

Πλησιέστερη στάση λεωφορείου: 8η Αγίας Παρασκευής (γραμμές 406, 407, Β5)

Κόστος: 5 Ε για όλους, περιλαμβάνει κόστος ασφάλισης.

Αρχηγοί: Κάρολος Καραμολέγκος, Αλέξανδρος Παπαχρήστου

Δηλώσεις συμμετοχής: Στο σύλλογο την Τετάρτη 7/2, 19:30-20:00 και στους αρχηγούς: Κάρολος τηλ. 6938988761 και Αλέξανδρος τηλ. 6948365020, με μήνυμα (Viber, Whatsapp, SMS) μέχρι το Σάββατο μεσημέρι 10/2. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages