Καλή Χρονιά ......άραγε θα την έχουμε ; - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Καλή Χρονιά ......άραγε θα την έχουμε ;


Παραθέτουμε άποψη Δημότη  αναφορικά με την χθεσινή κοπή της Πίτας του Δήμου μας  


Η σημερινή ημέρα, θα τολμήσω να πω, πως θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Κι εξηγούμαι ευθύς αμέσως: προσωπικά ένιωσα μεγάλη προσβολή ως δημότης Βριλησσίων σήμερα. Διότι, ο Δήμαρχος της Πόλης μου κάλεσε εκπροσώπους ως τιμώμενα πρόσωπα τα οποία δυστυχώς, υποτίμησαν την νοημοσύνη μου, με ειρωνεύτηκαν, γέλασαν με την δυσκολία, που αντιμετωπίζω ως πολίτης την δεδομένη χρονική στιγμή και στο τέλος, ύψωσαν και τον τόνο της φωνής, μέσα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μου. 


Με ποιό δικαίωμα ακριβώς??? 


Επίσης, αναφέρθηκε ο όρος (ίσως ατυχής κατ εμέ) "Γιορτή της Δημοκρατίας". Η λέξη από μόνη της αναφέρεται ετυμολογικά στην εξουσία του Δήμου - του λαού - και η σημερινή εικόνα μόνο αυτό δεν ήταν. Επιπλέον, στην Δημοκρατία συμπεριλαμβάνονται όλοι και δεν επιλέγονται μόνο οι εκπρόσωποι μιας κυβέρνησης. Θα συνεχίσω την σκέψη μου, λέγοντας πως επειδή η αρχή είθισται να αποτελεί το ήμισυ του παντός, κάπου εδώ είναι χρήσιμο να αντιληφθεί ο Δήμαρχος πως στην πόλη μας δεν αρμόζουν τέτοιου είδους - επιεικώς αγενείς - συμπεριφορές, ούτε μας αρέσει ο "θόρυβος", οι "φωνές". 


Άλλωστε, φωνάζει κάποιος είτε επειδή του έχουν πει πως η άλλη πλευρά κωφεύει, είτε επειδή θεωρεί πως μόνο έτσι θα ακουστεί, ή για να αμυνθεί επιτιθέμενος και να μπλοκάρει το νου του ακροατηρίου, καθηλώνοντάς το, τρομοκρατώντας το. Βλέπετε, μπορεί οι λόγοι να είναι πολλοί όταν οι τόνοι της φωνής ανεβαίνουν. Πάντως, σε καμία περίπτωση κάποιος θα έλεγε πως κερδίζει όποιος φωνάζει. Κι επίσης, αν θεωρούν αυτοί οι κύριοι, που επισκέφθηκαν σήμερα την πόλη μας και χαιρέτησαν μια τοπική εκδήλωση, πως έχουν το δικαίωμα να παρελαύνουν και να συμπεριφέρονται με αγένεια στους δημότες και στους εκπροσώπους τους, ίσως είναι χρήσιμο η Δημοτική αρχή να τους πληροφορήσει πως σε κάποιους από τους δημότες ΔΕΝ άρεσε αυτό και ΔΕΝ επιθυμούμε να επαναληφθεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.


 Το γεγονός, πως, η νέα Δημοτική Αρχή υποστηρίζεται ιδεολογικά από το κυβερνών κόμμα, δεν συνεπάγεται πως ο Δήμος, όλοι εμείς δλδ, θα πρέπει να εισπράττουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές από τους εκπροσώπους της για κανέναν λόγο. Θα περπατήσω ακόμα περισσότερο την σκέψη μου και θα πω επίσης πως το χιούμορ περι φορολογήσεως, ήταν αμήχανο, άστοχο και παντελώς περιττό. Η προωθητική προσέγγιση για την επιστολική ψήφο, αρνητικό marketing, απόλυτα αμφισβητίσιμο. 


Η προεκλογική "γατουλίστικη" ψηφοθηρία υποψηφίου για το ευρωκοινοβούλιο , απωθητική και φθηνή. Προφανώς, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τους "ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ", πως ο κόσμος των Βριλησσίων, είναι και αυτός σοβαρός και αρκετά οξυδερκής για να αντιλαμβάνεται την απόσταση μεταξύ κακού χιούμορ και ανεύθυνης προσβολής. Αγαπητοί συνδημότες, καθένας από εμάς έχει τα πιστεύω του. Απόλυτα σεβαστά. Όμως αυτό που καλώς ή κακώς μας συνδέει όλους είναι ο τόπος μας, η πόλη μας η καθημερινή συνύπαρξή μας. Για να βελτιώσουμε αυτό τον τόπο χρειάζεται συνεργασία και δουλειά. Σίγουρα δεν χρειάζεται "προστασία" και "μαγκιά" από καμία πολιτική εξουσία. Αυτά ίσχυαν στο παρελθόν. Είναι ευνουχιστικό να ισχύσουν στο παρόν και στο μέλλον. 


Προσωπικά θα είμαι εδώ στην πόλη μου, με εξαίρετους φίλους και συνεργάτες για να δουλέψουμε με σοβαρότητα και χωρίς "ζυγούς" για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά μας, για όλους μας. Ελπίζω σε αυτή την κατεύθυνση να κινείται και ο Δήμαρχος της πόλης μας. Η αξιοπρέπεια των πολιτών σε κάθε επίπεδο είναι το ζητούμενο που κανείς μας, από όπου κι αν επιχειρεί και δρά, δεν ωφελεί να ξεχνά. Ελπίζω πως το σημερινό θα αποτελέσει μια παραδειγματικά, αρνητική ανάμνηση για την επόμενη φορά. 


Καλό βραδάκι σε όλους.


Sissy Michalopoulou 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages