ΣΓΚ παιδικών Σταθμών Βριλησσίων : Bιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προσομοίωσης των δραστηριοτήτων των αγροτών, με τίτλο «Μικροί Γεωργοί στη Πόλη» - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΣΓΚ παιδικών Σταθμών Βριλησσίων : Bιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προσομοίωσης των δραστηριοτήτων των αγροτών, με τίτλο «Μικροί Γεωργοί στη Πόλη»



Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδικών Σταθμών Βριλησσίων σε συνεργασία με τον κο Γιώργο Ρόκα και τους τρεις παιδικούς σταθμούς διοργανώνει βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προσομοίωσης των δραστηριοτήτων των αγροτών, με τίτλο «Μικροί Γεωργοί στη Πόλη»
Τα προγράμματα θα διεξαχθούν στις ώρες του σχολείου (09:00 – 13:00) και απευθύνονται μόνο στα παιδιά των σταθμών και θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το προσωπικό των παιδικών σταθμών. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του κάθε προγράμματος:

Δ’ Παιδικός Σταθμός: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 «Ο κύκλος του ψωμιού» 
Α’ Παιδικός Σταθμός: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 «Γνωριμία με τα ζώα» 
Γ’ Παιδικός Σταθμός: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, «Ο κύκλος του ψωμιού»

Λίγα λόγια για τα προγράμματα:

«Ο κύκλος του ψωμιού» από τους «Μικρούς Γεωργούς στη Πόλη».
Από το σποράκι, το όργωμα, τον θερισμό, το αλώνισμα, το ανέμισμα, το άλεσμα έως το ζύμωμα, τα διάφορα στάδια καλλιέργειας του σταριού γίνονται αντικείμενο ανακάλυψης των παιδιών μέσα από βιωματικές  δραστηριότητες. Τα παιδιά αλέθουν το σιτάρι, ζυμώνουν και συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία δημιουργίας του ψωμιού. Εξοικειώνονται με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ψωμιού μέσα από την εμπειρία και την πράξη.

«Γνωριμία με τα ζώα» από τους «Μικρούς Γεωργούς στη Πόλη».

Η κατσίκα μας η Μπιρμπίλω επισκέπτεται το σχολείο μαζί με τα κατσικάκια της και γνωρίζεται με τα παιδιά. Θα παρακολουθήσουμε το άρμεγμα, θα μάθουμε για το πολύτιμο γάλα και όλα τα προϊόντα και υποπροϊόντα και θα της δώσουμε διάφορα λαχανικά που αν θέλει θα φάει. Όλη η διαδικασία γίνεται με την παρουσία του κτηνοτρόφου και η μετακίνηση των ζώων με ειδικά διαμορφωμένο όχημα.





 Ακολουθήστε το e-vrilissia.gr στο FACEBOOK για να είστε ΠΑΝΤΑ ενημερωμένοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages