Ελεύθερη Έκφραση Γυναικών Βριλησσίων : Εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες και στον αγώνα για την ισότητα των φύλων - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ελεύθερη Έκφραση Γυναικών Βριλησσίων : Εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες και στον αγώνα για την ισότητα των φύλων


Ήταν μια όμορφη εκδήλωση το Σάββατο 30 /3 στο πάρκο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ αφιερωμένη στις γυναίκες και στον αγώνα για την ισότητα των φύλων, για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, φαινόμενο που έχει πάρει ενδημικές διαστάσεις στις μέρες μας. 

Ακούσαμε ενδιαφέρουσες απόψεις από τις κεντρικές εισηγήτριες. Η κ. Μ. Ζάγκα, ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια , με άμεσο και βιωματικό τρόπο ανέλυσε τη βία στη σύγχρονη εποχή,  που απειλεί ιδιαίτερα τις γυναίκες και επεσήμανε το ρόλο της οικογένειας σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα.


 Η  κ. Μ. Γκασούκα, ομότιμη κσθηγήτρια Παν/μίου Αιγαίου και μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών, ανέλυσε με επιστημονικό τρόπο το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και στοιχειοθέτησε τον όρο γυναικοκτονία τονίζοντας την αναγκαιότητα νομοθέτησης του.


Στη συζήτηση που επακολούθησε  οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής, κ. Λίλλη Τζίμα , αντιδήμαρχος Οικογενειακής πολιτικής και Ισότητας και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Τάσ.Χριστάκης δήλωσαν πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ρόλος των τοπικών αρχών στην αντιμετώπιση  του προβλήματος της βίας και ανέφεραν ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του θέματος και την ευαισθητοποίηση όλων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 


Πολύ σημαντική όμως, όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, είναι και η ενεργοποίηση από την ελληνική πολιτεία της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που  θεσπίστηκε διεθνώς και έχει τεθεί σε ισχύ σε όλες τις χώρες της Ε.Ε (στη χώρα μας κυρώθηκε το 2018) και που αποτελεί ορόσημο για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών ορίζοντας τη μηδενική ανοχή απέναντι στους θύτες.


 Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Βριλησσίων θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή θεμάτων, που απασχολούν την κοινωνία, γιατί, όπως φάνηκε και από τη μεγάλη συμμετοχή σε αυτή τη συνάντηση, η ευαισθητοποίηση ΟΛΩΝ και η ανάπτυξη της έμπρακτης αλληλεγγύης για τα θύματα είναι πολύ σημαντική.




 Ακολουθήστε το e-vrilissia.gr στο FACEBOOK για να είστε ΠΑΝΤΑ ενημερωμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages