Τι είπε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίσης αναφορικά με την δημιουργία του 3ου Λυκείου - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Τι είπε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίσης αναφορικά με την δημιουργία του 3ου Λυκείου


Διαβάστε τι ανέφερε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης αναφορικά με την κατασκευή του 3ου Λυκείου στα Βριλήσσια.

«Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα για τη δημιουργία 3ου Λυκείου στα Βριλήσσια». Με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Σεπτεμβρίου απάντησε σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων.


Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση μετά από πρόσφατη συνάντησή της με τον δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση (5/9) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων εξέφραζε την άποψη ότι «η νέα δημοτική αρχή απομακρύνεται σταδιακά από το σχέδιο της υλοποίησης του 3ου Λυκείου, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της».


«Αν και η αίσθηση που αποκόμισαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων ήταν ότι ο αγώνας για την ίδρυση 3ου Λυκείου στην πόλη εγκαταλείπεται, εμείς ξεκάθαρα τονίσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που είπαμε είναι ότι παρατηρούμε κάποια πράγματα, όπως την μείωση του αριθμού των μαθητών σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια η οποία σε λίγα χρόνια θα οδηγήσει και στην μείωση του αριθμού των μαθητών στα Λύκεια.


Ξεκάθαρα τονίζω ότι με βάση τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι εύκολο να δαπανηθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ για να αγοραστεί το οικόπεδο (σ.σ. στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πλαταιών) για να απαλλοτριωθεί στη συνέχεια για τη δημιουργία 3ου Λυκείου. Αντικειμενικά μιλώντας, είναι αδύνατο να αγοραστεί με ίδιους πόρους το οικόπεδο αυτό. Αυτό που είπαμε και στην Ένωση Γονέων ότι έχουν γίνει προσπάθειες μέσω του Πράσινου Ταμείου για να ενταχθούμε σε σχετικό πρόγραμμα απαλλοτριώσεων.

Υπενθυμίζω, επίσης, ότι υπάρχει ήδη μελέτη δημιουργίας 6 αιθουσών διδασκαλίας στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο. Είμαστε κοντά στο να πετύχουμε χρηματοδότηση γι’ αυτόν τον σκοπό. Πρέπει, όμως, πρώτα να επικαιροποιήσουμε αυτήν την μελέτη και γι’ αυτόν τον λόγο έρχεται προς ψήφιση ακόμα μια αναμόρφωση προϋπολογισμού. Με έναν πιο άμεσο και πιο οικονομικό τρόπο, λοιπόν, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη μας» κατέληξε ο δήμαρχος.

Με πληροφορίες απο το amarysia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages