Πού ψηφίζω για το ΠΑΣΟΚ στα Βριλήσσια - Όλα τα εκλογικά τμήματα - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Πού ψηφίζω για το ΠΑΣΟΚ στα Βριλήσσια - Όλα τα εκλογικά τμήματα


 
 ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΚΙΣΑΒΒΟΥ 11

Αντίστροφα μετράει, ο χρόνος για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή (6/10) για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Η πρώτη «μάχη» για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα δοθεί την Κυριακή στις 6 Οκτωβρίου, όταν οι ψηφοφόροι θα μεταβούν στα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό για να ψηφίσουν. Ήδη, μπορείτε να δείτε «Πού ψηφίζετε».

Στα εκλογικά τμήματα της Ελλάδας οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Η πλήρης περιγραφή με τους κανόνες και το συνολικό πλάνο της διαδικασίας περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που έχει αποσταλεί από την ΕΔΕΚΑΠ προς όλες τις Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και τα επιτελεία των υποψηφίων προεδρικών υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι είναι 6Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας , Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης

Στον δεύτερο γύρο 13 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν οι δύο πρώτοι του α' γύρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η προσέλευση και η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών θα καθορίσουν την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Οι παρατηρητές της εσωκομματικής αναμέτρησης του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για συμμετοχή που θα αγγίξει και θα ξεπεράσει τις 300.000 ψηφοφόρους.

Πού ψηφίζω στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στον α' γύρο

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 π.μ. την Κυριακή και θα κλείσουν στις 07:00 μ.μ. την ίδια ημέρα. Αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση.

Σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, οι εκλογείς του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Δείτε ΕΔΩ πού ψηφίζετε, διαφορετικά στο παρακάτω pdf θα βρείτε τα εκλογικά τμήματα ανά περιφέρεια:

Εκλογικά τμήματα ΠΑΣΟΚ by Newsroom on Scribd

ΠΡΟΣΟΧΉ! Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό:

pinakas pasok fae5a

Τι έγγραφα χρειάζεται να έχω για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ο ψηφοφόρος για να ψηφίσει θα πρέπει να δείξει στην εφορευτική επιτροπή ένα από τα τρία έγγραφα:

  • αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης (νέου τύπου).

Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δε θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008)

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό

Τα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας: Σίδνευ από 09:00 έως 18:00 τοπική ώρα, Μελβούρνη από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα

τα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 7:00 έως 19:00 τοπική ώρα

τα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα

τα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 16:00 τοπική ώρα

τα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) από 8:00 έως 13:00 τοπική ώρα και

τα εκλογικά τμήματα του Καναδά (Κεμπέκ) από 10:00 έως 17:00 τοπική ώρα.

Πώς ψηφίζω στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τις οδηγίες, ο εκλογές προσέρχεται στο εκλογικό κέντρο, όπου συστήνεται να υπάρχει τραπέζι “υποδοχής” με εθελοντές που τον βοηθούν να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής, εφόσον γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν είναι μέλος.

Στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής παραδίδει την ταυτότητά του και την αίτηση εγγραφής μέλους/φίλου, εφόσον δεν είναι μέλος και, γίνεται η διαπίστευσή του από το χειριστή της πλατφόρμας και η εγγραφή του στην κατάσταση ψηφισάντων από το Γραμματέα, στον οποίον καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο των εκλογών) και υπογράφει. Μετά, ο Πρόεδρος σφραγίζει τον φάκελο και τον παραδίδει μαζί με ψηφοδέλτιο στον ψηφοφόρο.

Μπαίνει πίσω από το παραβάν και ψηφίζει, βάζει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο στον φάκελο.

Επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή και πριν ρίξει τον φάκελο στην κάλπη, ο Πρόεδρος πρέπει να τον μονογράψει. Παίρνει την ταυτότητα/διαβατήριο και αποχωρεί από το Εκλογικό κέντρο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages