Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης : Κάλεσμα για ομόφωνο ψήφισμα - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης : Κάλεσμα για ομόφωνο ψήφισμα



ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΚΟΙΝ. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 1/10/2024

Επειδή ο προβληματισμός στα σχολεία όλης της χώρας προκαλεί αβεβαιότητα για την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που κάθε χρονιά παρέχονταν με ευθύνη των σχολικών επιτροπών των δήμων.
Επειδή τα προβλήματα των ελλείψεων ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα σχολεία όλων των βαθμίδων, προβλέπεται να αυξηθούν (ειδικός φόρος κατανάλωσης, δαπάνες θέρμανσης , καθαριότητα, ύδρευση, αναλώσιμα υλικά κλπ λειτουργικά έξοδα).
Επειδή οι διευθυντές των σχολείων δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα έξοδα τα οποία θα υπάρξουν.
Επειδή η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας καλείται να διαχειρίζεται την χρηματοδότηση στα σχολεία μέσα από το δημόσιο λογιστικό πλαίσιο από την Οικονομική υπηρεσία του δήμου χωρίς να διαχωρίζονται τα σχολικά κτίρια και οι ανάγκες τους από τα υπόλοιπα δημοτικά κτήρια , γεγονός που συνεπάγεται καθυστερήσεις τόσο στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών όσο και στην εκτέλεση μικρών παρεμβάσεων ή επιδιορθώσεων ζημιών, καθώς όλα θα πρέπει να γίνονται με διαγωνισμούς και αναθέσεις που θα αφορούν το σύνολο του δημοτικού συστήματος και όχι μόνο τα σχολεία.
Επειδή ο νόμος λέει πάγια προκαταβολή 500 ευρώ στα σχολεία, και δεν λέει διάστημα και εκεί υπάρχει ασάφεια., πόσες φορές θα δοθεί αν δοθεί . Τα χρήματα αυτά όμως είναι ανεξάρτητα από τη δύναμη του σχολείου , τη χωρητικότητα , τους μαθητές κλπ.
Είναι επιτακτική και αυτονόητη ανάγκη να ψηφιστεί ομόφωνα και από το δικό μας δημοτικό συμβούλιο.
✅Η άμεση απόσυρση του Ν. 5056/2023 σε ότι αφορά την κατάργηση των σχολικών Επιτροπών.
✅Η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Σχολικών Επιτροπών.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων να εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα με γνώμονα το συμφέρον των σχολικών του μονάδων και την εύρυθμη λειτουργία τους καθώς και την διασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Β. ΑΡΣΕΝΗ –ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΡΑΠΤΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages