Καθημερινά tips από τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, νο 7 - e-Vrilissia

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Καθημερινά tips από τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, νο 7

 


Καθημερινά tips από τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, νο 7:
  • Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, χωρίς λόγο:
Η διασταύρωση των οδών Πίνδου και Θράκης θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες στα Βριλήσσια. Μια από αυτές στις οποίες έχουν σημειωθεί διαχρονικά τα περισσότερα οδικά ατυχήματα. Απόρροια του γεγονότος ότι πολλοί κακοί οδηγοί δεν σέβονται ούτε τα stop ούτε τα όρια ταχύτητας. Από θαύμα, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Αυτήν ζούμε, αυτήν ξέρουμε…
  • Ούτε χάρες ζήτησε κανείς, ούτε ευνοϊκή μεταχείριση. Τα αυτονόητα μόνο. Την προστασία της ασφάλειας όλων μας.
Κυρίως των παιδιών και των ηλικιωμένων, καθώς σε απόσταση μερικών μέτρων βρίσκονται η εκκλησία και το σχολείο.
Γιατί πολλοί «το πατάνε» για να βγουν γρήγορα από την Πίνδου στην Αγίου Αντωνίου. Προτείναμε (ως πολίτες) τη μετατροπή του τελευταίου τμήματος της Πίνδου σε ήπιας κυκλοφορίας δρόμο, ακριβώς για αυτούς τους λόγους και τίποτα παραπάνω. (Φυσικά, ουδέποτε τέθηκε θέμα… πεζοδρόμησης της Πίνδου. Τα γραπτά μένουν…).
  • Σε άλλες επικίνδυνες διασταυρώσεις της πόλης, πολύ ορθά, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα, χωρίς να εφαρμοσθεί κάποια… μελέτη. Παράδειγμα, τοποθετήθηκαν πλαστικά κολωνάκια στη γωνία Κύπρου και Θερμοπυλών, έτσι ώστε να μην παρκάρουν αυτοκίνητα πάνω της και να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.
Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν ατυχήματα. Θα μηδενιστούν; Δύσκολο. Μακάρι.
  • Στη συγκεκριμένη διασταύρωση της Πίνδου, απλά κλαδεύτηκαν τα φυτά που «έκρυβαν» το stop. Και ναι μεν βελτιώθηκε η κατάσταση, αλλά δεν λύθηκε 100% το πρόβλημα. Το οποίο είναι και οι υψηλές, για την περιοχή, ταχύτητες που αναπτύσσουν ορισμένοι οδηγοί επί της οδού Πίνδου. Αν κάποιος συνδημότης έχει να προτείνει αντίστοιχα μέτρα για άλλες επικίνδυνες διασταυρώσεις, ελεύθερα. Αυτοί που ξέρουν, για τα σημεία που ξέρουν, ας πουν. Να τα μάθουμε κι εμείς οι υπόλοιποι καλύτερα…
  • Για τις μελέτες, τώρα. Μια επικαιροποιημένη έρευνα για την κυκλοφορία στην πόλη σαφώς και θα ήταν χρήσιμη, στην προσπάθεια να δοθεί ολοκληρωμένη λύση. Σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς.
Λύσεις (πληθυντικός) προτιμότερο, προσωπική άποψη, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε σημείου. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός πιθανού «τσουβαλιάσματος», από… ρυθμίσεις που θα «βαφτιστούν» ως «συνολική λύση».
Κάποια μελέτη η οποία υπήρχε παλαιότερα, ακούμε ότι δεν συζητείται καν. Αλλά πάλι, δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο. Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί, ας αποταθεί στους αρμοδίους και στους ειδικούς…
  • Για τον επίλογο: Το ιδανικό θα ήταν όλοι μας να αποκτήσουμε την απαραίτητη παιδεία, ως οδηγοί, ποδηλάτες αλλά και πεζοί. Τότε θα γίνει η ζωή μας καλύτερη. Καλημέρα.
 Εδώ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ | Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages